Gezond bananenbrood met walnoten

4 75 0 5
Aantal personen:
  • 4-5 rijpe bananen 450 gr vruchtvlees
  • 50 ml olie
  • 50 gr honing
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr volkorenmeel
  • 75 gr walnoten
  1. Bestrijk de vorm dun met olie. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Pel de bananen en pureer het vruchtvlees met een staafmixer of in de keukenmachine.
  3. Klop er de olie, de honing, de eieren en 50 ml water door.
  4. Meng de kaneel door het meel. Meng dit door de bananenpuree.
  5. Hak de walnoten grof en schep ze door het deeg.
  6. Doe de massa over in de vorm.
  7. Bak het brood in de matig hete oven in 1 uur gaar en bruin.
  8. Laat het brood 15 minuten in de vorm rusten. Stort het brood op een rooster en laat het afkoelen.
  9. Snijd het brood in ca. 12 sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.
Love to Cook