Gewokte Teriyakikip met oosterse groenten, gember en knoflook

37 20 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g witte rijst
  • 200 g babymaïs (blik of vers)
  • 6 lente-uitjes
  • 2 rode paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g gemberwortel
  • 400 g kipfilet
  • 2 soeplepels Solo
  • 1 Knorr ‘Bouillonketeltje’ Kip
  • 200 g sojascheuten
  • 2 soeplepels Teriyakisaus
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Laat babymaïs uit blik uitlekken of kook verse babymaïs 5 min. in ruimkokend water. Afgieten.
  3. Snijd de lente-uitjes in smalle ringen en de paprika’s in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd in smalle reepjes. Snijd de kipfilet in stukjes.
  4. Warm een wok op, voeg een scheutje Solo toe en wok de stukjes kip ca. 4 min. Voeg de paprika, de babymaïs, de gember en de knoflook toe en wok 2 min. mee. Roer het Bouillonketeltje erdoor, laat smelten en 2 min. zachtjes laten pruttelen. Geregeld omscheppen. Schep de sojascheuten en de Teriyakisaus erdoor, 1 min. doorwarmen.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden of kommen. Schep de Teriyakikip met oosterse groenten erop en strooi de lente-uiringetjes erover.
Knorr