Gewokte rundvleesreepjes met broccoli, knoflook en koriander

6 0 0 5
Aantal personen:
  • 400 g rundvlees (gepelde biestuk)
  • 600 g broccoli
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 3 el solo
  • 3 el grofgehakte koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g rijst
  • 2 el sojasaus
  • peper en zout
  1. Maak de broccoli schoon en snijd in stukjes.
  2. Snijd het rundsvlees in reepjes.
  3. Verhit de wok en voeg de solo toe.
  4. Roerbak het vlees bruin op een hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem het vlees uit de wok.
  6. Doe de fijngehakte sjalotjes en de geperste look in de wok en roerbak.
  7. Voeg na 1 min de broccoli toe en roerbak nog 3 min.
  8. Voeg sojasaus toe en laat deze enkele minuten mee sudderen.
  9. Leg het vlees terug in de pan en verwarm het al roerende 1 min mee.
  10. Serveer met gekookte rijst.
sofied