Gewokte runderreepjes met rijst

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr runderreepjes
  • 1 dl sesamolie
  • 1 bakje Parijse champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gehakte gember
  • 1 el gesnipperde dragon
  • 1 chili-pepertje
  • 1 dl kalfsfond
  • 2 el sojasaus
  • 2 builtjes basmatirijst
  • peper&zout (pezo)
  1. Borstel de champignons en snij ze vervolgens in plakjes.
  2. Snipper de lent-uitjes, pel de knoflook en hak fijn, snij het chilipepertje open, verwijder de zaadjes en hak fijn.
  3. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Verhit ondertussen de sesamolie in de zeer warme wok en schroei het vlees dicht, kruiden met pezo.
  5. Haal het vlees uit de wok en bak de ui, knoflook, champignons, gember en het chilipepertje in dezelfde olie op een hoog vuur, kruiden met pezo.
  6. Voeg het vlees, de kalfsfond en de sojasaus toe en meng alles goed door mekaar.
  7. Laat het geheel goed doorwarmen en bestrooi net voor het opdienen met de gesnipperde basilicum.
  8. Dien op met de rijst.
Victor S.