Gewokte runderreepjes met champignons

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 600 gr runderreepjes
  • 250 gr Parijse champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chili-pepertje
  • 1 dl sesamolie
  • 1 kl gehakte gember
  • 1 el gesnipperde dragon
  • 1 dl kalfsfond
  • 2 el sojasaus
  • peper&zout (pezo)
  1. Borstel de champignons proper en snij vervolgens in plakjes.
  2. Snij de lente-uitjes in ringen.
  3. Pel de knoflook en snipper fijn.
  4. Snij het chilipepertje overlangs in 2, verwijder de zaadjes, snipper fijn.
  5. Verhit de sesamolie in een zeer warme wok en schroei het vlees kort aan, afkruiden met pezo.
  6. Haal het vlees uit de wok en bak in dezelfde vetstof op een hoog vuur, de lente-uitjes, knoflook, chilipepertje, champignons en de gember, kruiden met pezo.
  7. Voeg het vlees toe, de kalfsfond en de sojasaus, roer alles goed om, laat even doorwarmen, bestrooi het geheel met de gesnipperde dragon.
  8. Dien op met basmatirijst.
  9. Tip: bak het vlees in 2 stappen, want teveel vlees in de wok krijg je niet mooi korstig.
Victor S.