Gewokte runderlapjes met witloof, gember en chili

116 60 3 5
Aantal personen:
  • 400 g rundsteak
  • sesamolie
  • Solo
  • 2 -3 kropjes witloof
  • 150 g peultjes
  • 1 handvol shiitake
  • 300 g jasmijnrijst
  • 1 tl gele kerriepasta
  • 1 ui
  • 3 el kokosmelk
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • Marinade:
  • 2 cm gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  1. Snijd de rundsteak in reepjes. Schil de gember en snijd hem fijn. Snijd de chilipeper overlangs door, verwijder de zaadlijsten en snipper hem fijn of snijd hem in ringetjes (als je de zaadjes behoudt, wordt het gerecht pittiger). Pel het teentje knoflook, verwijder de groene kiem en snipper het fijn. Meng met de rest van de ingrediënten van de sojasaus. Laat hierin het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Maak de rijst klaar volgens de instructies op de verpakking. Schil de ui en snipper hem fijn. Verhit een klontje Solo in een pan en bak de uisnippers glazig, voeg de gegaarde rijst en de kokosmelk toe en werk af met de korianderblaadjes.
  3. Was het witloof en de peultjes zorgvuldig en borstel de shiitake. Snijd het witloof in reepjes. Verhit een wok en doe er een klontje Solo in. Roerbak de witloofreepjes, peultjes en shitake.
  4. Haal de runderreepjes uit de marinade. Verhit een wok en roerbak de reepjes kort. Werk af met een klein scheutje sesamolie.
  5. Serveer de rijst met de groenten en runderreepjes en werk af met korianderblaadjes.
Solo
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht