Gewokte garnalen met noedels, broccoli en koriander

24 15 5 5
Aantal personen:
  • 250 g woknoedels of Chinese mie
  • 500 g broccoli
  • klein stukje rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels wokolie
  • 400 g gepelde grote garnalen
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Kook ze gedurende 5 minuten in een laagje kokend water. Afgieten en goed laten uitlekken.
  3. Snijd de rode peper in smalle ringetjes. Pel en hak de knoflook fijn. Rasp de limoenschil. Halveer de limoen. Snijd 1 helft in 4 partjes.
  4. Verhit een wok, voeg een scheutje wokolie toe en wok hierin de broccoli met rode peper gedurende 3 minuten. Voeg de knoflook, de geraspte limoenschil en de garnalen toe en wok ze gedurende 4 minuten mee. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe, laat het smelten en schep het erdoor. Schep de woknoedels erdoor, verwarm nog 1 minuut.
  5. Knijp het sap van de halve limoen er over uit. Voeg peper naar smaak en de koriander toe.
  6. Verdeel de gewokte garnalen met noedels over 4 grote warme kommen. Leg op elk een partje limoen.
Knorr