Gewokte garnalen met gember en paddestoelen

510 40 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 el olie
  • 4 el vers geraspte gember
  • 2 el fijngehakte knoflook
  • 6 el kippenbouillon
  • 3 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 16 beurszwammen (in de aziatische winkelverkocht in blik zoek naar ‘straw mushrooms’)
  • 4 lente-uitjes in reepjes van 6 cm gesneden
  • 1 el suiker
  • 16 grote tijgergarnalen of scampi
  1. Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes.
  2. Fruit de gember- en knoflooksnippers goudbruin op een laag vuur.
  3. Voeg de kippenbouillon, vissaus, sojasaus en suiker toe en laat 1 minuut koken.
  4. Voeg de champignons, de garnalen en de lenteuitjes toe en laat sudderen tot de garnalen glazig zijn (niet langer dan 3-4 minuten)
  5. Je kan er eventueel een kleine, fijngesnipperde chilipeper bijvoegen om het wat pikanter te maken.
  6. Serveer met rijst.
Solo