Gewokte aardappelstrips met zalm

10 155 0 5
Aantal personen:
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 400 gr zalmfilet
  • 4 el grof zeezout
  • 1/2 rode chili
  • 1 paksoi
  • 3 el sesamolie
  • peper en zout
  1. - meng de suiker en het zeezout
  2. - kruid de zalmfilet eerst met peper en zout en wrijf hem vervolgens in met het zout-suikermengsel
  3. - laat enkele uren marineren in de koelkast
  4. - schil de aardappelen en snijd ze in dunne strips, spoel met water en dep ze droog
  5. - schraap het zout-suikermengsel van de zalm
  6. - verwarm de sesamolie in een wok en bak de zalm kort aan beide kanten, haal uit de wok en houd warm
  7. - was de paksoi en snijd in dunne repen
  8. - bak de aardappeltjes krokant in de wok en voeg de paksoi en chili toe
  9. - serveer de aadappeltjes en de groentjes bovenop de zalm
Lydievr