Gewokt witloof met varkenshammetje

456 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

een knipoog naar de klassieker ‘witloof met ham in de oven’ voor 4 personen

  • 8 witloofstronken
  • 3 varkenshammetjes
  • 1 busseltje lente-uitjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 3 à 4 el Solo Vloeibaar
  • 2 dl water
  1. Verwijder de kern uit het witloof en snijd het witlof grof.
  2. Haal het vlees van het been van de varkenshammetjes, doe de beenderen samen met het vel (vetlaagje) in het water, voeg de knofl ook, ui en kruiden toe en laat dit samen een 20-tal minuten zachtjes sudderen.
  3. Snijd het vlees van de varkenshammetjes in kleine stukjes.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn.
  5. Verhit de Solo Vloeibaar in een wokpan en bak het witloof aan, voeg de stukjes varkensham toe en roerbak tot alles goed warm is, blus met de bouillon en roer goed om.
  6. Kruid flink met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes.
  7. Je kan dit gerecht als volwaardig hoofdgerecht serveren met rijst, noedels, pasta of gebakken aardappeltjes in de wok! (zie hieronder)
  8. Gebakken aardappeltjes in de wok
  9. Neem hiervoor frietaardappelen, was ze grondig en snijd ze mét schil in frietjes,
  10. Spoel de frietjes onder koud stromend water en dep ze heel goed droog.
  11. Verhit ± 0,5 dl olie in de wokpan (gebruik olie die bestand is tegen hoge temperaturen!)
  12. Bak de aardappelen in ongeveer 8 à 10 minuten goudbruin (afhankelijk van de hoeveelheid, beter in 2x wokken voor meer dan 3 aardappelen...
  13. Kruid met zeezout. Je kan ook na het bakken de aardappelen met vers gehakte tuinkruiden bestrooien!
Solo