Gevulde wraps met knoflookmayonaise

14 20 0 5
Aantal personen:
  1. Gevulde wraps met knoflookmayonaise
  2. Lunch voor 2 personen
  3. Bereidingstijd: 20 minuten
  4. Dieet: Energiebeperkt dieet, Vezelrijk dieet
  5. Ingrediënten
  6. •1 rode ui
  7. •100 g sperzieboontjes
  8. •400 g witte champignons
  9. •1 eetlepel olie
  10. •1 dl mayonaise
  11. •1 dl zure room
  12. •2 teentjes knoflook
  13. •2 eetlepels gehakte peterselie
  14. •peper
  15. •zout
  16. •4 wraps
  17. •8 plakjes ham
  18. Bereidingswijze
  19. Pel en snij de ui fijn. Was en halveer de sperzieboontjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg de sperzieboontjes toe. Bak de boontjes ongeveer 5 minuten mee totdat ze beetgaar zijn. Bak de laatste 3 minuten de champignons mee. Schep af en toe om. Meng in een kom de mayonaise met de zure room. Pers de knoflook er boven uit. Maak de saus op smaak met zout, peper en peterselie. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Bestrijk de wraps met de knoflookmayonaise. Leg op iedere wrap 2 plakjes ham en verdeel daarover het gebakken champignonsmengsel. Rol de wraps op en serveer ze meteen.
  20. Tip: Champignons maak je schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier, niet in water.
  21. Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Bellekeponne