Gevulde witlofhapjes

16 20 4 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 1 struik witlof
  • 1 bosui
  • 2 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 50 gr kipreepjes
  • verse bieslook
  • zout en peper
  1. Gezond tussendoortje, lekker voorgerecht of een witlofsalade als bijgerechtje. Kortom je kunt alle kanten op met dit lekkere aparte gerechtje en er is dus altijd wel een reden om dit mooie hapje op tafel te zetten.
  2. Recept voor 6-8 hapjes
  3. Begin met het koken van de eieren. Hiervoor zet je een pannetje water op en kook je de eieren, hard of hard-zacht, in ongeveer 6-8 minuten.
  4. Ondertussen snijd je het bosuitje in kleine ringetjes, de verse bieslook in kleine stukjes en haal je de blaadjes van de witlof af. Als de eieren klaar zijn, pel je ze en leg je de eieren in een bakje.
  5. Prak met een vork de eieren in stukjes en voeg daarna de yoghurt en mayonaise toe en roer dit goed door.
  6. Voeg daarna ook de kipreepjes, de verse bieslook, het gesneden bosuitje toe.
  7. Roer dit nogmaals goed door en breng het eventueel nog wat extra op smaak met zout en peper.
  8. Schep met een lepel ca één eetlepel van de ‘eiersalade’ in een witlofblaadje
  9. Ga zo door totdat de eiersalade of de witlof op is.
  10. Heb je nou te weinig eiersalade of teveel witlof, dan kun je de rest van de witlof in stukjes snijden en ook dit gebruiken als vulling.
Love to Cook
Meer inspiratie

BelgischEiBijgerecht