Gevulde witlofbootjes met gerookte kip uit de oven en 3x een variatie

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr gerookte kipfilet in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein rood uitje gesnipperd
  • 10 cm preiwit klein gesneden
  • 1/2 rode paprika in kleine blokjes
  • 3 struikjes witlof
  • 1/2 el olie
  • 1 kippen bouillon blokje
  • bladpeterselie of bieslook
  1. Kook de witlof in water met bouillonblokje afhankelijk van de dikte van de struikjes ca 7 minuten voor.
  2. Bak ondertussen de paprika prei en ui even zachtjes voor.
  3. Laat ze goed uitlekken en wat afkoelen. Snij dan de onderkant weg en halveer de struikjes e4n snij dan de bittere harde kern weg.
  4. Vet een ovenschaal lichtjes in en leg de halve struikjes in de schaal.
  5. meng de klein gesneden gerookte kip door de groente en vul hier de halve schuitjes mee.
  6. Bestrooi de gevulde witlofbootjes met gerasp .te belegen kaas en zet de schaal voor 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. bestrooi vlak voor serveren met fijn gesnipperde bieslook of peterselie.
  7. Serveer deze bootjes met een simpele gekookte aardappel.
  8. Variatie 1 `150 gram ham blokjes en boursin cuisine roeren door de groentjes.
  9. Variatie 2 Zonder prei met 200 gram gehakt en bacon Snipper de ui en paprika fijn en meng met het gehakt. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en een beetje mosterd. Leg de witlof in een ovenschaal en vul met het (rauwe) gehaktmengsel. Wikkel er een stuk ontbijtspek omheen. Bestrooi met kaas en bak ongeveer 30 minuten in de oven.Controleer of het gehakt gaar is.
  10. Variatie 3 Met boursin cuisine en groentjes die je lekker vindt.
Love to Cook