Gevulde visrolletjes

8 35 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 4 tong- of tongscharfilets
  3. 4 norivellen (gedroogd zeewier, natuurvoedings- of Japanse winkel)
  4. 100 gr verse zalm
  5. Zout
  6. Peper
  7. (toefjes zeekraal)
  8. Extra nodig: magnetronfolie
  9. Bereiding:
  10. Filets tussen huishoudfolie met zijkant van breed mes zo plat mogelijk slaan
  11. Norivellen op filetmaat knippen
  12. Zalm in 4 dikke repen snijden
  13. Filets elk op stuk magnetronfolie leggen (met kant waar vel heeft gezeten naar boven), licht bestrooien met zout en peper
  14. Nori op filets leggen
  15. Aan begin reepje zalm op nori leggen en oprollen
  16. Rolletjes stevig in folie rollen
  17. In (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar stomen
  18. Iets laten afkoelen
  19. Uit folie rolletjes schuin in 3 stukken snijden
  20. Op borden serveren met saus er omheen
  21. (Garneren met in boter gebakken zeekraal)
  22. Geef er saffraansaus bij
Theoke_1