Gevulde varkenslapjes met mozzarella, rauwe ham en tomaat

24 25 4 5
Aantal personen:
  • 4 varkenslapjes
  • 2 plakken rauwe ham
  • 4 plakken mozzarella (1 bolletje)
  • 4 EL zongedroogde tomaten, gehakt
  • 1 EL olijfolie
  • 10 CL Marsala
  • 500 GR champignons, in 4 gesneden
  • peper en zout
  • 2 EL platte peterselie (garnituur)
  1. Leg op elk varkenslapje een halve plak rauwe ham, 1 plakje mozzarella, & EL zongedroogde tomaten. Vouw het vlees in 2 en zet vast met een houten prikkertje. Bestrooi met peper en zout.
  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan met dikke bodem. sauteer de gevulde varkenslapjes 2 minuten aan elke kant. Hou het vlees warm en bewaar de jus. Blus de jus met de marsala. Voeg de champgnons toe en sauteer 2 minuten. Voeg peper en zout toe.
  3. Verdeel de gevulde lapjes over de borden met de champignons. Lepel er wat saus over en garneer met platte peterselie. Serveer met pasta of krielaardappelen.
  4. Variant : vervang het varkenslapje door een kalfslapje of een kipfilet.
NelekeP