Gevulde varkenshaas in bladerdeeg met Honingtomaten

3 55 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 varkenshaasjes elk circa 250 gram
  • 6 plak serrano ham
  • 180 gr Honingtomaten klein gesneden
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 8 gr verse tijm blaadjes gerist
  • 100 gr verse roomkaas ( Philadelphia of Mon Chou)
  • 1 ei losgeklopt
  1. Verwarm de oven voor op 200°. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snij de knoflook, sjalot en Honingtomaten fijn. Meng dit alles met de mon chou tot een romig mengsel.
  2. Leg 3 plakken Serrano ham deels over elkaar en leg hierop de varkenshaas. Doe hetzelfde met de tweede varkenshaas. Snij het vlees over de lengte tot halverwege in en vul de inkeping met de roomkaas. Vouw het vlees dicht en rol de ham eromheen.
  3. Halveer het bladerdeeg in twee gelijke delen en bewaar een stukje voor de versiering. Leg de varkenshaas op het bladerdeeg en rol deze dicht.
  4. Maak sterren uit het overgebleven deeg en verdeel over de bovenkant. Bestrijk met een losgeklopt ei. Bak beide varkenshazen samen in de oven af voor 30-35 minuten.
Love to Cook
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht