Gevulde tomaten

0 60 0 5
Aantal personen:
  • vleestomaten
  • varkensgehakt
  • ui, gesnipperd
  • peterselie, fijngesneden
  • oregano
  • peper en zout
  • boter
  1. Snijd het kapje van de tomaat. Hol de tomaat uit met een koffielepel of een speciaal snijdend lepeltje. Zet ze omgekeerd en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 tot 220 C. Smeer een ovenschaal in met hoeveboter.
  3. Meng het gehakt met een gesnipperde ui, fijngesneden peterselie en oregano. Voeg eventueel nog peper & zout toe.
  4. Schep zoveel vleesgehakt in de tomaat tot ze boordevol gevuld is. Zet het kapje weer op de tomaat, zonder het groene kroontje en plaats de tomaat in de ovenschaal. Laat het gehakt 30 tot 45 minuten garen.
  5. Doe de test met een houten prikker: steek hem tot in het hart van het vleesgehakt en haal hem eruit. Als er nog wat gehakt aanhangt laat je hem verder garen en als de houten pen er helemaal gaaf weer uitkomt mag je de oven uitschakelen.
  6. Laat de tomaat nog even rusten in de oven.
NelekeP