Gevulde tomaten

11 45 4 5
Aantal personen:
  • 300 gr gehakt van rund, kalf of kip
  • 8 middelgrote tomaten
  • 1 sjalot
  • 2 sneden witbrood zonder korst
  • 1 soepbord melk
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 1 mespunt cayennepepr
  • zout
  1. Spoel de tomaten en dep droog, snij van de bovenzijde een dekseltje af en hol de tomaten uit met een theelepel.
  2. Strooi wat zout aan de binnenzijde en laat ze 30 minuten staan, keer ze daarna om en laat het vocht eruit lopen.
  3. Week het brood in de melk, haal uit de melk en knijp goed uit.
  4. Kneed het brood door het vlees.
  5. Verwarm de oven voor op 200°.
  6. Hak de sjalot heel fijn en meng dat samen met de peterselie onder het gehakt, kruid af met de cayennepeper en zout.
  7. Vul de tomaten met het gehakt.
  8. Strijk een ovenschaal in met olijfolie en zet de tomaten zonder dekseltje in de schaal.
  9. Zet de schaal 35 minuten in de oven, haal uit de oven, leg de dekseltjes op de tomaten en zet terug 5 minuten in de oven.
  10. Dien op met bruin boerenbrood of vers stokbrood of rijst.
Victor S.