Gevulde tomaten (tomatenkorfjes)

14 30 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. Spoel de tomaten, droog ze af, snijd er een kapje af en haal ze uit in een vorm van een doosje, een mandje of een doosje met gekartelde rand. Kruid de uitgehaalde tomaten met peper en zout. Maak ondertussen een vulsel klaar naar keuze. Gevulde tomaten worden opgediend op een slabedje of met een weinig rauwkostsalade.
  3. MET GARNALEN:
  4. Nodig per tomaat: 30 tot 35 gr fijngehakte gepelde garnalen, 1 eetlepel mayonaise, peterselie.
  5. Bereiding:
  6. Meng de gepelde garnalen met de mayonaise. Vul daarmee de tomaten. Bestrooi met gehakte peterselie.
  7. MET ZALM:
  8. Nodig per tomaat: ¼ doosje zalm of gepocheerde verse zalm, ½ hardgekookt ei, ¼ eetlepel citroensap, ½ eetlepel mayonaise, fijngehakte peterselie.
  9. Bereiding: Plet de zalm, meng met de geplette eierdooier, citroensap en mayonaise. Vul de tomaten op en versier met de peterselie en het fijngehakte eiwit.
  10. MET GEKOOKTE EIEREN:
  11. Nodig per tomaat : ½ hardgekookt ei, ½ eetlepel mayonaise, augurkjes.
  12. Bereiding: Schik in de tomaat het halve ei met de bolle kant naar omhoog. Bedek met de mayonaise. Versier met schijfjes augurk.
  13. MET EIEREN EN ANSJOVIS:
  14. Nodig per tomaat: 1 hardgekookt ei, ¼ doosje ansjovis, 1 eetlepel mayonaise, fijngehakte peterselie.
  15. Bereiding:
  16. Pel het gekookte ei en snijd het in kleine stukjes. Meng die met de in stukjes gesneden ansjovis, mayonaise en peterselie. Vul er de tomaten mee en spuit er een weinig mayonaise op.
  17. MET GROENTEN:
  18. Tomaten kunnen nog opgevuld worden met koude groenten, die gemengd worden met mayonaise.
Theoke_1