Gevulde speculaas

97 60 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 220 g Solo Margarine
  • 220 g basterdsuiker
  • 470 g bloem
  • 30 g speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 3.4 dl water
  • mespuntje zout
  • 600 g blanke amandelen
  • 500 g suiker
  • 2 eieren
  • bloem
  • poedersuiker
  1. Roer in een kom de margarine zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder erboven, voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de amandelspijs. Maal 500 gram amandelen fijn in de keukenrobot. Voeg de suiker en het ei toe en laat het tot een smeuïge massa draaien. Bestuif het aanrecht met bloem of poedersuiker en rol de spijs uit tot lange rollen.
  3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het speculaasdeeg uit tot langwerpige lappen van ca. 0.5 centimeter dik. Leg het spijs op het deeg en rol het deeg op. Leg de rol met de sluitnaad naar beneden op een bakplaat en maak met de deegroller de bovenkant iets plat. Bestrijk het met losgeklopt ei en garneer het met de overige amandelen.
  4. Bak de gevulde speculaas middenin de oven in ca. 30-40 minuten gaar.
Solo
Meer inspiratie

Patisserie