Gevulde rode uien met vijgen, pancetta en pijnboompitten

2 50 0 5
Aantal personen:
  • 8 middelgrote liefst biologische rode uien
  • 100 ml witte wijn
  • 2 plakjes pancetta of gerookt spek
  • 2 takjes salie
  • 1 teen knoflook
  • bak olie
  • 3 gedroogde vijgen
  • 50 gr pijnboompitten
  • zout en peper
  • stukje pecorino
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien en snij op 3/4 het kapje eraf (kapjes worden niet meer gebruikt). Hol de uien zo ver mogelijk uit met een klein mesje en bewaar de restjes. Zet de uitgeholde uien in een ovenschaal en voeg witte wijn en 100 ml water toe. Dek luchtdicht af met aluminiumfolie en laat ze ca. 45 min. in de oven garen. Snij de uienrestjes fijn. Snipper de knoflook en snij de salie fijn. Snij de pancetta fijn en de vijgen in heel kleine stukjes. Fruit de ui met knoflook en salie ca. 5 min. zachtjes in iets olie. Voeg de pancetta toe en bak nog 3 min. Voeg de vijgen en pijnboompitten toe en bak tot de pijnboompitten licht kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uien met het mengsel. Schaaf er Pecorino boven en bak de uien nog ca. 10 min. zonder folie.
Love to Cook