Gevulde pijlinktvis en griekse pasta

14 90 4 5
Aantal personen:
  • 4 middelgrote pijlinktvissen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetl gehakte peterselie
  • 125 gr gerookte ham in blokjes
  • 2 eetl paneermeel
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • bloem
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 rijpe tomaten ontveld en ontpit
  • 1/2 citroen geperst
  • 1,25 dl witte wijn
  • 200 gr griekse pasta
  1. Maak de inktvissen schoon.
  2. Snijd de tentakels in stukjes en roer 2 fijngehakte tenen knoflook , de helft van de uien en de peterselie,de hamblokjes en het ei erdoor.
  3. Breng het geheel op smaak met zout ,peper en wat paprikapoeder en vul de inktvissen.
  4. Zet de opening vast met prikkers.
  5. Haal de inktvissen door de bloem.
  6. Verhit de olijfolie in een diepe pot die ook in de oven kan.
  7. Bak de inktvis aan in de olie,neem even uit de pot en fruit de rest van de knoflook en de uien in de olie tot ze glazig zijn .
  8. Roer de blokjes tomaat , de rest van de peterselie ,de paprikapoeder en het sap van citroen erdoor.
  9. Leg de inktvis terug in de pot voeg de griekse pasta toe (zijn pasta's in de vorm van een grote rijstkorrel) en overgiet alles met de witte wijn .
  10. Plaats het geheel afgedekt ong 60 a 90 min in de voorverwarmde oven van 180°.
  11. Tijd is afhankelijk van de grote van de inktvissen .
  12. Smakelijk
veratje