Gevulde peer met specerijensaus en vanille ijs

5 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 st conference peren
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 75 gr amandelspijs
  • 3 eetl pernelikeur
  • 1 halve eetl suiker
  • 1 st ei
  • 4 bolletjes vanilleijs
  • 100 gr suiker en 1 dl water voor de saus
  • 1 sap van 1 citroen, 1 steranijs en 1 vanillestokje voor de saus
  • 1 stokje kaneel en wat kardemon(paar) peultjes
  • 1 handvol gewede witte en gele rozijnen voor de saus
  • 1 half glas bruine rum en 1 glas witte wijn voor de saus
  1. Schil de peren en laat de steeltjes zitten. Boor het klokhuis via de onderzijde eruit met een dun langwerpig mesje. Snij daarna een stukje van de onderkant van de peer zodat deze goed rechtop blijft staan.
  2. Voor de vulling meng je de spijs met de perenlikeur. Vul de opening van de peer hiermee. Smeer daarna de peren licht in met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
  3. Steek uit 2 plakken bladerdeeg 4 rondjes die net iets groter zijn dan de onderkant van de peer. Snij van het resterende deeg reepjes van 1 cm breed. Wikkel elke peer vanaf de onderkant met de reepjes bladerdeeg, net als een bijenkorf (bladerdeeg is een beetje elastisch, dus `span` de reepjes om de peer) en laat elk strookje de vorige iets overlappen. Zet tot slot elke peer op een van de bladerdeegrondjes en druk ze met een beetje water goed vast.
  4. Klop de eieren met de suiker en bestrijk ieder peer lichtjes met dit mengsel. Plaats de peren op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  5. Saus:
  6. Doe alle vloeibare ingrediƫnten voor de saus tegelijk in een pan. Snij de vanille overlangs open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met het kaneelstokje en alle andere ingrediƫnten in de pan en laat dit zachtjes inkoken tot een siroop. Voeg als laatste de gewelde rozijnen toe. Zet het mengsel weg en laat het goed afkoelen in de koelkast.
  7. serveer met bolletje ijs.
  8. ietsje moeilijker om maken maar heerlijk lekker!!
hildeke3105
Meer inspiratie

FransDessertNagerechtHerfst