Gevulde pastaschelpen met walnootkruimels en gorgonzola.

43 40 3 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 teen knoflook in plakjes
  • 3 el verse en fijngesneden oreganoblaadjes
  • 1 blik tomatenblokjes van 400 gram
  • 25 grote pastaschelpen
  • 200 gr gorgonzola dolce zonder korst in stukjes
  • 50 gr walnoten in stukjes gehakt
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • zout & peper uit de molen
  • rucola ter garnering
  1. Lekker als vegetarisch voorgerechtje of als aperitiefhapje , op een buffet , of als partyhapje..
  2. Verwarm de oven voor op 200'C.
  3. Bak in de olijfolie de oreganoblaadjes en knoflook zachtjes ca 3 minuten op laag vuur Doe de tomatenblokjes erbij en voeg naar smaak zout en peper toe uit de molen toe. Laat ca 15 min op laag vuur pruttelen.
  4. Kook intussen de pastaschelpen in ruim kokend water met een bouillonblokje naar keuze beetgaar (zie de verpakking voor de kooktijd). Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
  5. Vul de pastaschelpen met behulp van een theelepel met de tomatensaus. Leg de pastaschelpen in een ovenvaste schaal en leg de stukjes gorgonzola op de tomatensaus in de schelpen. Schep de walnoten en peterselie door elkaar en verdeel over de kaas.
  6. Zet de ovenschaal in de oven en verwarm ongeveer 5-10 minuten in het midden van de oven. Besprenkel de pastaschelpen voor het serveren met wat olijfolie en garneer met de rucola.
  7. Tip: Ook lekker met pijnboompitten i.p.v. walnoten.
  8. In een goed geoutilleerde supermarkt vind je zeker verse oregano.
  9. Bron Delicieus en Caroline Brouwer
  10. Recept iets aangepast
Love to Cook