Gevulde parelhoenfilet met champignonsaus

57 70 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 900 g gemengde groenten (bijv. wortel, pastinaak, rode ui en pompoen)
  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • sinaasappels
  • 2 theelepel mosterd
  • 175 g kalfsgehakt
  • 6 parelhoenfilets
  • Solo Vloeibaar
  • 2 zakjes Knorr kant-en-klare Champignonsaus
  • Extra: grote, lage ovenschaal, cocktailprikkers, aluminiumfolie,
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de groenten schoon en snij ze in mooie gelijke stukken (ca. 4 cm). Snij de bol knoflook horizontaal doormidden. Rits de naalden van de takjes rozemarijn en hak ze fijn. Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze uit. Bewaar de schil en het sap apart.
  3. Meng de groenten en de knoflookhelften in de ovenschaal met de helft van de rozemarijn, wat peper en zout en 3 eetlepels vloeibare margarine. Schenk het sap erover en bewaar de schaal tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast.
  4. Meng ondertussen het gehakt met de rest van de rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de mosterd. Breng op smaak met 1 theelepel zout en ½ theelepel peper. Maak 6 rolletjes van het gehakt die iets kleiner zijn dan de lengte van de parelhoenfilets. Snij de filets in de lengte open en leg ze opengeklapt voor je op een snijplank. Leg de gehaktrolletjes op de filets en vouw ze dicht. Zorg dat het gehakt bedekt is. Sluit de filets met cocktailprikkers. Leg ze in een bakblik en bestrijk ze met vloeibare margarine. Bewaar tot gebruik afgedekt met folie in de koelkast.
  5. Rooster de groenten ca. 50 min in de hete oven. Zet na 20 min. de parelhoenfilets bij de groenten in de oven en laat ze in 15-18 min. gaar worden. De gebakken filets laat je op een bord, afgedekt met folie, nog 5 min. rusten.
  6. Verwarm de champignonsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verwijder de cocktailprikkers uit de filets en snij elke filet in plakken van ca. 1½ cm dik. Serveer in een warme schaal op een schotelverwarmer of op warme borden. Geef de geroosterde groenten erbij. Giet de saus in een warme sauskom en dien op.
  8. Serveer eventueel met tagliatelle of pappardelle gemengd met grof gehakte olijven, een beetje olijfolie, grof gemalen peper en fijngehakte peterselie.
Solo