Gevulde paprika's met groentepuree

151 45 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g mager rundsgehakt
  • een beetje Solo
  • 500 ml water
  • 8 paprika's
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 bouillonblokje
  • paprikapoeder
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 160 g volle rijst
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • wat peterselie
  1. Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje.
  2. Kook de rijst gaar.
  3. Bak het gehakt al roerend gaar in Solo.
  4. Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe.
  5. Snij een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  6. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  7. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  8. Vul de paprika’s op met het gehaktmengsel en hou ze afgedekt warm in de oven.
  9. Voor de saus:
  10. Breek de bloem met koud kookvocht.
  11. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  12. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken.
  13. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder.
  14. Versier met fijngehakte peterselie.
  15. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.

geraldinem