Gevulde paprika's met groentepuree

527 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 500 ml water
  • 8 paprika's
  • een beetje margarine
  • wat peterselie
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
  • paprika
  • 4 koffielepels tomatenpuree
  • 250 g mager rundsgehakt
  • 160 g rijst
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  1. Bereid de bouillon met 500 ml water en het bouillonblokje. Kook de rijst gaar.
  2. Bak het gehakt al roerend gaar in wat olie of margarine.Voeg de tomatenpuree, de peper en de gehakte peterselie toe. Snijd een hoedje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit.
  3. Meng de rijst met het gehakt en voeg enkele eetlepels warme bouillon toe.
  4. Blancheer ondertussen de paprika's in zacht kokende vleesbouillon.
  5. Vul de paprika's op met het gehaktmengsel en houd ze afgedekt warm in de oven.
  6. Voor de saus doe je het volgende. Breek de bloem met koud kookvocht. Laat het paprikakookvocht (of vleesbouillon) samen met de tomatenpuree goed koken en indikken tot 100 ml.
  7. Voeg de gebroken bloem al roerend toe en laat doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en vooral paprikapoeder. Versier met fijngehakte peterselie.
  8. Dien de gevulde paprika's warm op met de saus.
Solo