Gevulde paprika's met gehakt

70 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 rode paprika's
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 100 gr paneermeel
  • 3 eieren
  • 2 tomaten
  • peper&zout (pezo)
  • olijfolie
  • solo vloeibaar
  1. Oven voorverwarmen op 200°.
  2. We snijden het kopje van de paprika's en ontpitten ze.
  3. In een grote kom mengen we het gehakt met de geklutste eieren en het paneermeel.
  4. We kruiden flink met pezo en zorgen ervoor dat alles goed onder elkaar is gemengd.
  5. Met het mengsel vullen we de paprika's op.
  6. Vervolgens snijden we de tomaten in schijfjes en leggen deze in een beboterde ovenschaal.
  7. Hierop zetten we de paprika's die we eerst nog insmeren met wat olijfolie.
  8. In de voorverwarmde oven braden we alles gedurende 35-40 minuten.
  9. We serveren met schijfjes stokbrood die we eerst met wat kruidenlookboter een tweetal minuutjes in de hete oven roosteren.
Victor S.