gevulde paprika met tonijn

2 60 0 5
Aantal personen:
  • ##4 rode paprika's
  • ##0.25 plantje bieslook (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • ##8 eetl. ricotta
  • ##600 g tonijn in eigen nat (blik)
  • ##200 g ontpitte zwarte olijven
  • #4 eetl. kappertjes
  • ## dl visbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water)
  • 1 kl paprikapoeder
  • ##1 koffiel. oregano
  • peper en zout
  1. voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de paprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  4. - Laat de tonijn uitlekken.
  5. - Hak het bieslook fijn.
  6. - Pers het knoflook.
  7. - Snij de olijven in 2.
  8. Bereiding
  9. (10 min. + ± 35 min. in de oven)
  10. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  11. 2 Prak de tonijn met een vork en meng er de ricotta, het knoflook, het bieslook, de olijven en de uitgelekte kappertjes onder. Kruid met de oregano, het paprikapoeder, peper en zout.
  12. 3 Vul de halve paprika’s met de tonijnmengeling en leg in een ovenschaal.
  13. 4 Giet de visbouillon rond de paprika’s en zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
  14. Afwerking
  15. Dien lauw op met brood en een salade.
NelekeP