Gevulde Paprika met Pureerotsjes

1 90 0 5
Aantal personen:
  • 2 gele paprika's
  • 1 blikje macedoine groentenmix
  • 6 kleine aardappelen (of 4 grote)
  • 1 groot ei
  • 600 gr varkensgyros (met kip is ook erg lekker)
  • el olijfolie
  • peper & saliezout
  • nootmuskaat
  • oregano
  • chilipoeder
  • provençaalse kruiden
  1. BENODIGDHEDEN/ aardappelmesje, dunschiller, snijplank, vergiet, kookpot, antikleefpan, houten lepel, vork, stamper, tas, glas, bakplaat bekleed met aluminiumpapier en spuitzak met kartelmond (zelf maken van een diepvrieszak).
  2. BEREIDING: GEVULDE PAPRIKA’S/ Warm de oven voor op 200°c en zet een bakplaat klaar bekleed met aluminiumfolie.
  3. Was de paprika’s en snij de toppen eraf. Verwijder de zaadjes en witte vliezen. Hou de top bij!
  4. Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en leg er de varkensgyros in. Roer ze regelmatig om met een houtenlepel. Bak tot ze goudbruin zijn op een niet te hoog vuur, zodat ze niet aanbranden.
  5. Kruid af met 2 tl chilipoeder, ½ tl saliezout en 2 tl oregano.
  6. Neem de paprika en vul deze met de varkensgyros en besprenkel met de zonnebloemolie uit de pan. Leg op een bakplaat en plaats deze in het midden van de oven voor ongeveer 12 minuten.
  7. PUREEROTSJES/ Verwarm de oven voor op 180°c en zet een bakplaat bekleed met aluminiumfolie klaar.
  8. Schil de aardappelen, was en snijd in blokjes. Zet een pot met water, de aardappelparten en saliezout op het vuur. Laat koken tot ze melig worden. Giet ze af.
  9. Stamp de aardappelen tot puree samen met een klont boter (1 grote el).
  10. Klop het ei los en meng dit samen met de uitgelekte macedoine van groenten onder de puree. Stamp alles fijn.
  11. Kruid af met peper, nootmuskaat en basilicum naar smaak. Meng alles goed door elkaar.
  12. Neem een groot glas en plaats hier de spuitzak in, vul deze met het pureemengsel. Knip de punt open en vorm rotsjes op het aluminiumfolie.
  13. Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 10 min. Verplaats dan de rotsjes naar boven in de oven. Zet de oven op grilstand en verlaag temperatuur naar 170°c. Laat ze goudbruin worden in ongeveer 5 minuten.
  14. Wees lekker creatief met de rotsjes! Laat het smaken…
  15. TIP/ Je kan dit op voorhand maken en later opwarmen op 160°c in de heteluchtoven in zo’n 7 minuten. Je kan ook variëren in groenten die je onder de puree doet. Laat je creativiteit de vrije loop.
Bumble Bie