Gevulde paprika met kip

15 80 4 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 4 rode paprikas
  • 300 gr aardappels
  • 2 gourgetten
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • 2 eetl citroensap
  • 2 eetl fijngesnipperde koriander
  • geroosterde sesamzaadjes
  • zeezout en zwarte peper
  1. Snij de hoedjes van de paprika's en hol ze uit .Snij onderaan ook een plakje af dan blijven ze mooi rechtop staan.
  2. Laat 5 min koken in zoutwater en houd ze daarna appart.
  3. Laat de aardappels 10 min koken en snij ze daarna in blokjes.
  4. Snij de gourgetten in blokjes en bak ze aan in olijfolie en voeg het look eraan toe.
  5. Bak appart de blokjes aardappels ( evenueel met gesnipperde ajuin ) Voeg er de gourgetten bij en het citroensap verhit alles tot de damp weg is van het sap.
  6. Voeg daarna de koriander aan toe.
  7. Kruid de binnenkant van de paprikas met zeezout en zwarte peper vul ze met het groentenmengsel en schik ze in een ovenschaalovergiet met olijfolie en bak ze een 40 min in een voorverwarmde oven van 180°c.
  8. Kruid de kipfilets en gril deze.
  9. Bestrooi ze daarna met sesamzaad dien op met de paprika's
chrisje75