Gevulde pannenkoeken met wijngaardslakken en fijne kruiden

0 35 0 5
Aantal personen:
  • 3 tomaten
  • 2 kleine preistaven
  • 50 gr sojascheuten
  • 16 gekookte wijngaardslakken
  • 200 gr kippewit
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte kervel
  • 1 eetlepel versnipperde bieslook
  • 200 gr bloem
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • 2 eetlepels versnipperde dragon
  • peper en zout
  1. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in reepjes. Reinig de preistaven en snij ze in kleine stukjes. Was de sojascheuten en de wijngaardslakken. Snij het kippenwit in reepjes van 1 cm dik.
  2. Smelt wat Solo en bak hierin de prei, de sojascheuten, het kippenwit en de slakken gedurende een 5-tal min. Schud regelmatig op.
  3. Snipper de teentjes look zeer fijn. Smelt wat Solo en voeg er de look, de tomatenreepjes en de verse kruiden aan toe. Laat even opkoken en breng op smaak. Hou warm.
  4. Maak nu de pannenkoeken. Meng de bloem met de eieren en de melk tot een glad beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en de versnipperde dragon en bak in wat Solo vier pannenkoeken (diameter ongeveer 24 cm.). Bak de pannenkoeken slechts aan 1 zijde.
  5. Vul de warme pannenkoeken op met het vlees en de groenten. Plooi ze dicht en lepel er de kruidige tomatensaus royaal over.
Yamieke