Gevulde opgerolde paprika's

2 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote paprika's (geel en rood)
  • 20 g paneermeel
  • olijfolie
  1. Vulling :
  2. -1 eetl pijnboompitten
  3. -1 eetl fijngesneden peterselie
  4. -1 theel. kappertjes
  5. -3 eetl rozijnen
  6. -8 ansjovisfilets, fijngehakt
  7. -4 eetl vers broodkruim
  8. -2 eetl olijfolie
  9. -zout & peper
  10. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  11. Rooster de paprika's tot het vel geblakerd is en er gemakkelijk kan worden afgepeld.
  12. Vermeng intussen de ingredi├źnten voor de vulling met zout en peper.
  13. Ontvel de paprika's, snijd ze in vieren. Schraap de zaadjes eraf.
  14. Leg de stukjes paprika op 1 werkvlak en verdeel de vulling erop. Rol ze op en zet ze met 1 cocktailprikkervast. Leg de rolletjes op 1 bakplaat, bestrooi met paneermeel, besprenkel met olie en bak ze 20 minuten.
  15. Serveer de gevulde paprika's warm of koud.
  16. -Recept uit De Puglia
brubru