Gevulde notentaart

11 90 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr bloem (bodem)
  • 150 gr witte basterdsuiker (bodem)
  • 150 gr boter (bodem)
  • 1 ei (bodem)
  • 300 gr suiker (vulling)
  • 1 el boter (vulling)
  • 1 dl room (vulling)
  • 250 gr noten (vulling)
  • 1 tl zout (vulling)
  1. 1)Bodem: - bloem, basterdsuiker, boter en ei samenvoegen en beslag van kneden
  2. - uitrollen en bakvorm met een laag bekleden
  3. - genoeg overhouden voor een sluitend deksel op de taart
  4. 2) Vulling: - suiker en boter in een pannetje al roerend op het vuur langzaam laten kleuren
  5. - van het vuur de room, noten (grof gehakt), en het snufje zout erdoor roeren
  6. - vulling in de taart storten
  7. - taart dichtmaken met overgebleven deeglap, 1 uur bakken in een oven op 240°C
  8. Als extraatje kan er ook appel, banaan of krenten bij het notenmengsel!
Lydievr