Gevulde makreel met breydelspek

149 30 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 verse makrelen
  • 12 plakjes Breydelspek
  • 1 pakje verse koriander
  • 3 rode uitjes
  • 1 eetlepel gehakte munt
  • 1 eetlepel gehakte gember
  • 2 teentjes look
  • 2 limoenen
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 dl whisky
  • Solo Vloeibaar
  1. Hak de koriander en de rode uitjes fijn.
  2. Meng ze in een kommetje met munt, gember, limoensap, kurkuma, whisky en geperste knoflook.
  3. Was de makreel onder fris stromend water en vul de makrelen met het kruidenmengsel.
  4. Schik telkens drie plakken spek naast elkaar op het werkvlak en wikkel de vissen in het spek. Wrijf de vissen in met Solo Vloeibaar.
  5. Leg ongeveer een kwartier op een matig hete grill.
  6. Draai regelmatig om en gebruik bij houtskool flink wat aromatische vuurkruiden.
  7. .
Solo