Gevulde komkommerschuitjes

13 20 2 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 150 g gekookte ham
  • 2 zoetzure augurkjes
  • 1 lente-uitje
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • 2 el mayonaise
  • pezo (peper & zout)
  • enkele frisse blaadjes sla
  1. - was en schil de komkommer; snijd overlangs doormidden en verdeel elke helft in 4 stukken. Verwijder de zaadlijsten uit de schuitjes.
  2. - snijd de tomaten, champignons, paprika en de augurkjes in blokjes en meng ze met de hamblokjes.
  3. - snijd de lente-uitjes fijn, meng het onder de groentjes en breng op smaak met pezo.
  4. - meng de mayonaise met de fijngesnipperde bieslook.
  5. - leg enkele blaadjes sla op een bord en schik er de komkommerschuitjes op die je opvult met het groentemengsel. schep er een kwak mayonaise over. kruid lichtjes bovenop met pezo.
  6. *werk eventueel af met een plukje peterselie.
tita van laer