Gevulde kipragout. Ragout van kip, kastanje champignons, peer en ui.

3 30 2 5
Aantal personen:
  • 300 gr gare kipfilet
  • 39 gr boter
  • 1 grote ui gehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 250 gr kastanje champignons in plakjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 30 gr bloem
  • 1 dl perensap
  • 2 peren geschild in blokjes
  • peper en zout
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  1. Snijd de kip klein en bewaar die tot gebruik in de koelkast.
  2. Verwarm de boter in de pan.
  3. Roerbak hierin de ui met de kerrie.
  4. Voeg de champignons toe en verwarm dit ca. 10 minuten.
  5. Bestrooi met de bloem en laat dit heel licht kleuren.
  6. Voeg dan de bouillon in scheutjes toe en blijf roeren.
  7. Maak een gladde saus en voeg ook het perensap toe.
  8. Roer de kip en de peren door de ragout.
  9. Maak dit op smaak af met zout en peper.
  10. Schep de ragout op het brood.
  11. Serveer met een salade naar keuze.
  12. Bron
  13. Kiprecepten.nl
Love to Cook