GEVULDE KIPPENROLLETJES MET RICOTTA EN RUCULA

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 2 dubbele borstfilets van braadkip
  • 9 à 12 fijne sneetjes gerookt spek
  • 3 courgettes
  • 50 gram rucola
  • sap van 1 citroen
  • 150 gram ricotta
  • 2 gegrilde pepers bokaal printana
  • 2 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl kruidentuiltje
  • 1 kl tijm
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  1. mix de rucola met de ricotta; kruid met het kruidentuiltje, peper en zout. Snij de dubbele kipfilets los van elkaar zodat u 4 gelijke stukken krijgt. Snij elke filet open, niet doorsnijden. Leg er wat huishoudfolie op en rol plat met een deegrol of een glazen fles. verwijder de huishoudfolie en verdeel het mengsel van ricotta en rucola over de filets. Rol stevig op en wikkel rond elk rolletje 2 à 3 sneetjes gerookt spek. Snij de courgettes in blokjes van 1cm en de gegrilde pepers in stukjes
  2. bereiding. Leg de kippenrolletjes naast elkaar in een ovenschotel en bak 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de courgetteblokjes. Besprenkel met het citroensap en kruid naar smaak met de tijm, peper en zout. Laat 8 minuten gaar worden op een matig vuur
  3. Roer er de stukjes gegrilde peper onder en laat even doorwarmen
  4. Haal de kippenrolletjes uit de ovenschotel. Giet 2 DL gevogeltefond in de schotel en schraap de braadresten los. Giet door een zeef in een steelpannetje. Laat even koken. bind de saus met instantsausbinder
NelekeP