gevulde kippenlapjes op de wijze van Maredsous

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 sneetjes Maredsous traditie
  • 4 kippenfilets van ongeveer 200GR elk
  • 4 sneetjes gekookte of rauwe ham
  • 1 EI
  • 100 GR paneermeel
  • 3 EL arachideolie
  • 3 EL citroensap
  • boter
  • peper en zout
  1. sla de kippenfilets plat en doe er wat peper en zout op.
  2. Leg op elke filet een sneetje maredsous en een plakje ham.
  3. Rol ze op tot gevulde lapjes en hou ze samen met een houten tandenstoker.
  4. Wentel de gevulde lapjes in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
  5. Doe de boter en de olie in een ovenschotel en laat ze smelten, voeg er het citroensap en peper aan toe.
  6. Leg de gevulde lapjes in deze schotel en overgiet ze met de vetstof, bak ze 45 minuten in een warme oven en draai ze halverwege om.
  7. Dien op met aardappelen (Ratte) en minicourgettes
NelekeP