gevulde kippeborst

18 45 3 5
Aantal personen:
  • 4 stuk kippeborst
  • 4 stuk gerookte ham
  • 250 gr paddestoelen mix
  • 2 stuk sjalot
  • 100 gr Hüttenkaas
  • 500 gr linguini
  • 100 gr boter
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 koffielepel mosterd
  1. Kippenborsten in enveloppe snijden, kruiden met PeZo, besmeren met de kruidenkaas en bekleden met ham ( binnenzijde) . opbinden
  2. Water koken voor de linguini
  3. Borsten aanbraden in boter. In de oven plaatsen ( 10-15 min) 180°C.
  4. Sjalot fijngesneden aanstoven in boter ( zelfde pan als kip), paddestoelen toevoegen, bakken, warmhouden. Pan blussen met bouillon 50% reduceren, room toevoegen inkoken tot licht gebonden, mosterd toevoegen en paddestoelen. kruiden PeZo nootmuskaat.
  5. Onderussen linguini beetgaar koken ( 8-10 min). afgieten
  6. kip uit de oven halen en bindtouwtje verwijderen.
  7. Eindjes schuin afsnijden.
  8. Nestje linguini op bord- kip erop en paddestoelen/saus errond
jpvardo