Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • zout en peper
  • 125 GR Ricotta
  • 300 GR SPINAZIE (gewassen en fijngesneden)
  • 8 sneetjes gedroogde ham
  • bakboter FAMA
  • 2 DL water
  1. Maak een diepe, horizontale snede in elke kipfilet, zonder de filets helemaal door te snijden.
  2. Doe ze vervolgens open en kruid met peper en zout.
  3. Verkruimel de ricotta in een kom en meng de spinazie en wat zout en peper eronder.
  4. Verdeel de vulling over de vier kipfilets.
  5. Rol de kipfilets op. Wikkel de kipfilets in telkens 2 plakjes gedroogde ham tot ze helemaal ingepakt zitten.
  6. Smelt de bakboter in een braadpan, leg de kipfilets erin, en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  7. Blus met wat water en zet er een deksel op.
  8. Laat vervolgens nog 10 minuten stoven op een racht vuurtje.
NelekeP