Gevulde kipfilet met frisse couscous en slaatje met frambozenvinaigrette in een grasgroen waterkerssausje

624 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Gevulde kip

  • 4 kipfilets
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 4 sneetjes serranoham
  • enkele takjes verse basilicum
  • 30 g Solo vloeibaar
  • olijfolie
  • 1 teentje look

Waterkerssausje

  • 500 ml kippelbouillon
  • 4 bosjes waterkers
  • 500 ml room
  • peper en zout

Slaatje met frambozenvinaigrette

  • 1 pakje rucola (of gemengde sla)
  • 100 g pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie met aroma (bijv. balsamico)
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 1 eetlepel vloeibare acaciahoning

Frisse couscous

  • 200 g couscous
  • peper en zout
  • busseltje platte peterselie
  • enkele blaadjes verse munt
  • busseltje bieslook

Kaaskoekjes

  • 100 g parmezaanse kaas
  • 100 g emmentalerkaas
  1. Gevulde kip
  2. Spoel de kipfilets en dep ze goed droog met keukenpapier. Snij de kipfilets voor driekwart open zodat je een enveloppe krijgt. Pers een teentje knoflook in wat olijfolie. Doop er een borsteltje in en bestrijk de binnenkant van de kipfilet er lichtjes mee in.
  3. Snij de zongedroogde tomaten en mozzarella in stukjes en snipper wat basilicumblaadjes. Schep dit mengsel in een sneetje serranoham en rol op tot een pannenkoek. Leg dit rolletje in de kipfilet en bind dicht met keukentouw. Kruid met peper en zout. Laat margarine heet worden en bak kort aan in de pan zodat de filets een mooi kleurtje krijgen. Laat de kip verder garen in de oven.
  4. Waterkerssausje
  5. Kook de room en de kippenbouillon samen in tot sausdikte. Snij de waterkers grof en mix met een scheutje water in de blender tot een zeer gladde saus. Voeg pas op het laatst toe aan de ingedikte saus. Zo krijg je een diepgroene kleur van saus.
  6. Frisse couscous
  7. Giet water over de couscous en laat zwellen. Kruid met peper en zout. Mix de gesnipperde bieslook, de fijngesneden muntblaadjes en platte peterselie extra fijn en meng onder de couscous. Zo krijg je een couscous met een lichtgroene lentekleur.
  8. Kaaskoekjes
  9. Meng wat geraspte parmezaanse kaas en emmentaler. Leg telkens een eetlepel van het kaasmengsel op een bakplaatje met bakpapier en strijk open tot een plat cirkeltje. Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een serveerring. Bak af in de oven op 200°C tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en leg ze meteen over een rond voorwerp (bijvoorbeeld een glas) zodat ze licht gebogen worden.
  10. Slaatje met frambozenvinaigrette
  11. Was de rucola in koud water. Droog ‘m in een slazwierder. Maak een vinaigrette met twee eetlepels frambozenazijn en vier eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak in een koekenpan wat dennenboompitten goudbruin.
  12. Presentatie
  13. Leg een handvol gemengde sla op het bord, druppel er wat van de frambozenvinaigrette op en strooi er wat pijnboompitten over. Versnij de kip in mooie schuine stukken en leg centraal op het bord. Doe de couscous in een ring en leg er een kaaskoekje op. Lepel het waterkerssausje rond de kip. Werk af met een takje basilicum.
Marijke Marcel_3
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtZomer