Gevulde kip op een bedje van rucola.

14 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 handje rucola
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 kipfilets
  • 220 gr ricotta
  • 1 geroosterde paprika ( uit een pot)
  • 250 ml kippenbouillon
  1. Een lekker stukje kip gevuld met ricotta, rucola, paprika en pijnboompitten. Serveer het op een bedje van rucola met wat citroensap. Simpel te bereiden, maar je hebt toch een lekker gerecht op tafel.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de ricotta met de rucola, pijnboompitten en paprika.
  3. Maal het even een paar seconde met een staafmixer fijn zodat de ingredienten nog beter fijn gemengd zijn. Je kunt het ook gewoon heel fijn hakken/snijden, dan kleurt alles niet helemaal roodachtig door de gepureerde paprika.
  4. Maak daarna kleine inkepingen in de kip, snijd dus niet de kip helemaal door. Deze inkepingen maak je om de vulling van ricotta in te doen. Doe dit ook bij de andere kipfilet.
  5. Leg de twee kipfilets in een ovenschaal, bestrooi ze met een beetje verse peper en zout. En schenk dan de bouillon om de kip heen. Daarna kunnen de kipfilets de oven in voor ongeveer 20-25 minuten. Controleer voor het serveren nog wel even of de kip van binnen goed gaar is.
  6. Serveer de kip op een bedje van rucola en giet eventueel nog een klein scheutje citroensap over de kip en de rucola voor een wat frissere smaak. Serveer de kip met een lekkere tomatensalsa en gebakken aardappels of rijst.
  7. TOMATEN SALSA
  8. 5 tomaten
  9. 1 teentje knoflook
  10. Verse basilicum (gedroogd kan ook)
  11. Olijfolie
  12. Zout, peper en suiker
  13. Bereidingswijze:
  14. Breng water aan de kook in de waterkoker (ongeveer 1 tot 1,5 liter). Snijd ondertussen in alle tomaten een klein kruisje in het velletje. Zorg ervoor dat je het niet te diep doet, maar probeer echt alleen het velletje in te snijden. Dit is om de tomaat te ontvellen.
  15. Doe de tomaten in een pan en giet het kokende water eroverheen. Zorg dat ze allemaal onderwater staan en laat ze ongeveer een halve minuut in het water. Giet vervolgens de tomaten af en koel ze met wat koud water. Nu komt het vervelende gedeelte, de tomaten moeten worden ontveld Wanneer dat klaar is snijd je de tomaat in kleine blokjes, doe deze in een schaal of kom. Breng vervolgens op smaak met een snufje zout, peper, en een beetje suiker. Pers een tentje knoflook en voeg deze toe samen met wat gescheurde blaadjes basilicum (of gedroogde basilicum). Tot slot een scheut olijfolie en roeren maar. De salsa is heerlijk bij een lekkere pasta, maar ook lekker op een bruschetta.
Love to Cook