Gevulde kip met erwtenpuree

0 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 kipfilet (dubbel)
  • 150 gram geitenkaas
  • 200 gram ontbijtspek
  • 600 gram aardappel
  • 300 gram diepvrieserwten
  • 300 gram halfvolle melk
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 1 teentje look
  1. Maak op voorhand de kip klaar: leg op een stuk plastiekfolie het spek in een laag (licht overlappend), leg daarop een laag kip en daarop een laag geitenkaas. Gebruik het plastiekfolie om hiervan een mooie rol te maken. Pak een nieuw stuk plastiekfolie, leg de rol hierin, rol strak op en laat in de koelkast 'opstijven'.
  2. Op het moment zelf: korst de kipfilet langs alle kanten en laat verdergaren in een oven van 160°C gedurende 30 minuten.
  3. Maak terwijl in de Thermomix de erwtenpuree. Plaats de vlinder op de messen en doe alle ingrediënten (aardappelen in stukjes en geschild, de erwten, de melk en het teentje look) in de mengbeker: 24 min / 100 ° / linksomdraai / sudderen
  4. Wanneer de aardappelen gaar zijn: zet de Thermomix in stand 3 gedurende 1 minuut.
  5. Dresseer op een bord: een laagje erwtenpuree en daarop schijfjes kip.
nhuylebroeck