Gevulde kastanjechampignons uit de oven

24 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kastanje champignons
  • 1 pakje boursin knoflook en fijne kruiden
  • 2 bosuitjes
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 75 gr veldsla of rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 6 kerstomaatjes gehalveerd
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Veeg de kastanjechampignons schoon met een stukje keukenpapier en breek de steeltjes eruit.
  3. Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Hou een handje vol ringetjes achter voor de garnering.
  4. Maak de Boursin in een diep bord met een vork los en meng de overige bosui erdoor.
  5. Vul de champignonhoedjes met het Boursin mengsel en zet ze naast elkaar op een bakplaat. Strooi de parmezaanse kaas erover.
  6. Bak de champignons in de oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar.
  7. Klop de azijn en olijfolie in een kom tot een dressing en schep de veldsla en kersttomaatjes er luchtig door.
  8. Verdeel de salade over een platte schaal of kleine bordjes en zet de champignons op de salade.
  9. Tips:
  10. Deze gevulde champignons zijn warm of lauwwarm ook lekker als voorgerecht voor ca. 4 personen.
Love to Cook