Gevulde kalkoenrolletjes met zuurkool en mosterdpuree

10 50 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr kalkoenfilet en 8 plakjes dungesneden ontbijtspek
  • 400 gr reeds lklaargemaakte zuurkool en 400 gr aardappelpuree
  • 3 eetl room en 3 theelepels mosterd
  • 1 takje tijm en 2 blaadjes laurier
  • 4 st geneverbessen en een halve liter kippenbouillon
  • 1 eetl rode wijnazijn en 1 grote lepel bakboter
  1. Verdeel de kalkoenfilet in 8 plakjes en klop deze plakken goed plat. Kruid de plakken licht met peper en zout en leg wat gegaarde zuurkool in het midden. Rol de kalkoenlapjes op en wikkel het gerookt spek er rondom. Bak de rolletjes goudbruin en gaar in de boter. Haal het vlees uit de pan en houd het warm
  2. Blus de braadjus af met de bouillon en rode wijnazijn. Voeg de tijm en laurier toe en laat dit tot de helft inkoken. Zeef de saus en houd deze warm. Maak de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng hier de mosterd en de slagroom door. U heeft nu een vrij gladde, goed op te spuiten massa. Spuit de puree met een spuitzak met een glad spuitje in cirkels op de voorverwarmde borden
hildeke3105