Gevulde Kalkoen

16 150 4 5
Aantal personen:
  • 1 4 à 5 kg kalkoen
  • 100 gr wit brood
  • 2 sneden rauwe hesp
  • 250 gr kalfsgehakt
  • 4 kippenlevertjes
  • 250 gr ongezouten vers spek
  • 4 appelen
  • 1 ei
  • 4 eetl gehakte peterselie
  • 1 glaasje cognac
  • 1 theel 4 kruidenmensel
  • zout en peper
  1. Maak eerst de vulling klaar. Laat het ontkorste brood 5 min. weken in melk. Snij het spek
  2. de ham en de levertjes in stukjes en maal fijn in een mixer. Vermeng met het gehakt,
  3. het geweekte brood en de geschilde en in stukken gesneden appels. Breng op smaak
  4. met de kruiden, de cognac, zout, peper. Vul de kalkoen met deze farce en naai ze dicht
  5. kan ook met prikkers.Schik de gevulde kalkoen in een ovenschotel en leg er enkele
  6. klontjes boter op. Bak ze gaar in ongeveer 2 1/2 uur in een voorverwarmde oven van
  7. 180°. Overgiet de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen sappen. Haal de kalkoen
  8. uit de oven en deglaseert de sappen met een beetje water of witte wijn. Bind de saus
  9. met een klontje boter. Dien op met appeltje gevuld met veenbessen en kroketjes
  10. SMAKELIJK
meme