Gevulde kalfsrolletjes met tomatensaus en risotto

76 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Voor de risotto:
  • 1 ui
  • 200 gram risottorijst
  • 7 dl kalfsbouillon
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • Voor de gevulde kalfsrolletjes:
  • 4 kalfsfilets
  • 3 eetlepels Bertolli Vloeibaar
  • 350 gram groene en zwarte olijven
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Kruidig
  1. Verwarm de oven voor op 150 ÂșC. Verwarm de olijfolie in een ovenbestendige pan.
  2. Snijd de ui fijn en fruit de snippers in de olie. Voeg dan de rijst toe en fruit deze kort mee. De rijstkorrels mogen niet bruinbakken. Giet de bouillon bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Strooi de kaas erover en plaats de pan met deksel 40 minuten in de oven.
  3. Leg de kalfsfilets op een plank tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze plat, bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Hak de olijven samen met de peterselie en een teentje knoflook fijn met behulp van een keukenmachine. Giet er vervolgens de olijfolie bij zodat het een tapenade wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de tapenade over de kalfsfilets en rol ze in de lengte op. Zet ze vast met een cocktailprikker. Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan en bak de kalfsfiletrolletjes in 10 tot 12 minuten goudbruin. Verwarm ondertussen de pastasaus in een pan.
  5. Serveer de risotto samen met de kalfsfiletrolletjes op een bord en giet/serveer de saus erbij.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansRijstHoofdgerecht