Gevulde Italiaanse Bol

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 grote Italiaanse bollen
  • 150-200 gr kipfilet in blokjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 ( rode) ui gesipperd of in dunne halve ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 4-6 ( kastanje) champignons in stukjes
  • 2 schijven ananas vers of uit blik in stukjes
  • 1/2 rood pepertje zonder zaad en lijst klein gesnipperd ( optie)
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el Solo of olijfolie
  1. Een heerlijk broodje voor als je eens wat minder tijd of zin hebt om lang in de keuken te staan.
  2. Met een kom soep vooraf een volwaardige maaltijd. Of serveer het broodje als lunch.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij het kapje van de broodjes en pluk het kruim er zoveel mogelijk uit .Bak de kipblokjes , die met peper en zout zijn gekruid in enkele minuten bruin en gaar in de hete Solo of olie.
  4. Wikkel in aluminiumfolie en houdt warm.
  5. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook en ( peper )even aan. Voeg de paprika en de champignons toe en bak een aantal minuten mee. Als laatste de ananas erbij.
  6. Voeg de kipblokjes toe en meng alles goed.
  7. Vul de broodje met het mengsel en zet de broodjes en de kapjes voor een 5-tal minuutjes in de oven.
  8. Serveer meteen.
  9. Als variatie kun je spekjes, gehakt of ham blokjes nemen.
  10. Of maak het vegetarisch met groente naar keuze en bestrooid met geraspte kaas.
  11. Kortom vul je broodje met dat wat je lekker vindt en maak eventueel je restjes op.
  12. Eigen recept en foto.
Love to Cook