Gevulde groenkoolrolletjes

10 60 2 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden : voor 4 personen
  2. 500 gr. bereid gehakt rund en varken , 8 groenekoolbladeren , 4 sneetjes kaas (bv. Corsendonck of Affligem) , ½ flesje donker trappistenbier , instantsausbinder voor bruine saus , een snuifje tijm , 1 laurierblaadje , cayennepeper , nootmuskaat , peper en zout .
  3. Voorbereiding :
  4. Voeg nog een snuifje cayennepeper en nootmuskaat toe aan het gehakt ( mag doorsmaken) .Breng een grote kom lichtgezouten water aan de kook en laat daarin de groenekoolbladeren gedurende 10 minuten koken . ( zodat ze zacht en soepel zijn) .
  5. Bereiding: 10 minuten en 45 minuten in de oven
  6. Verdeel het gehakt en rol er 4 balletjes van . Voor de koolrolletjes : leg 2 koolbladeren over elkaar en rol er een balletje gehakt in . Schik de rolletjes in een ovenschotel , voeg tijm en 1 blaadje laurier toe en overgiet met trappistenbier . Dek de schotel af en schuif in de voorverwarmde oven (200 °) . Laat gedurende 45 minuten gaar worden .
  7. Haal de rolletjes uit de schotel en schik ze op een vuurvaste serveerschotel.
  8. Leg op elk rolletje een sneetje kaas en zet nog 5 minuten in de oven .
  9. Zeef intussen het kookvocht boven de kookpan en breng aan de kook . Bind met instantsausbinder voor bruine saus en breng op smaak met peper en zout . Serveer er de saus apart bij en dien op met aardappelpuree .
Theoke_1